dissabte, 15 d’abril del 2017

Agraïments Setmana de la Terra

Un any més hem celebrat a l’institut Xarc la Setmana de la Terra, una setmana dedicada a promoure dins la nostra comunitat educativa el coneixement i l’estima del patrimoni natural, històric i cultural d’Eivissa; un patrimoni que, malauradament, cada dia està més malmès. El nostre territori, la nostra mar, la posidònia, la nostra llengua... Cal fer moltes reflexions sobre el llegat que hem heretat i el que en fem, sobre la responsabilitat que tenim cada un de nosaltres perquè no es perdi. 
 
Amb aquestes línies vull donar les gràcies a totes les persones que, desinteressadament, han  vingut aquests dies a compartir amb nosaltres els seus coneixements i el seu amor per aquest llegat: a en Josep Maria Garí per  regalar-nos un passeig pel món dels fenicis i recordar-nos tot el que ens han deixat; a en Lluís Ferrer, per explicar-nos com es fa un pa tradicional, com li ve la inspiració per escriure i perquè és tan important protegir l’illa de Tagomago; a la Federació de Tir amb bassetja i molt especialment a en Pep Saliner, que torna cada any per ensenyar-nos a tirar amb bassetja; al Grup d'Estudis de la Naturalesa(GEN), que a través de n’Agnès Vidal, sempre tan riallera i generosa, ens ha dut els tresors de la platja al centre; a l’Associació Es Retorn, per despertar la curiositat dels nostres alumnes amb la seua exposició d’objectes artesanals; a en Toni Peixet i n’Ana Planells per venir amb els seus cans eivissencs, que sempre ens entendreixen a tots; a en Josep Cardona Serapio, per arribar carregat d’instruments i ensenyar-nos a fer una bona sonada: a l’escriptora tarragonina Noemí Bagés, per acceptar la nostra invitació a conèixer Eivissa i fer-nos gaudir d’una molt bona estona parlant de llibres i del fet d’escriure;  a en Toni Manonelles, per fer-nos viatjar en el temps i il·lustrar-nos sobre els detalls del festeig eivissenc; a en Toni Caramunt i en Juanjo de Can Rei de Sant Miquel per ensenyar-nos a brular un corn i a en Juan Carlos Rosselló i en Toni Murtera per delectar-nos amb els seus ucs.

Es mereixen un agraïment molt especial na Maria Domínguez, na Maria Ramon, na Natàlia Sánchez, na Marina Tur i n’Alejandro Cruz per dedicar hores a ensenyar els seus companys i professors a ballar pagès acompanyats d’en Toni Sendic i en Juan Carlos Rosselló. També per muntar una paradeta tan polida d’indumentària i instruments tradicionals. Agraïm de tot cor la col·laboració de sa Colla des Broll i la participació en la gran ballada del divendres de na Paula Sánchez, n’Elena Costa, en Dani Roig, na Celia Ferrer, na Patricia Riera, na Carolina Ferrer, en Joan Fernández i en David Planells.

També volem agrair la seua implicació i feina als alumnes, lectors i músics, de la lectura poètica que ens han tornat a commoure recitant les poesies d’en Marià Villangómez (ben preparats pels seus professors) i als cantants i músics del concert de cloenda. Una felicitació especial per als alumnes que s’atreviren a fer un solo: n’Ian Guasch, en Ricardo Gavilán, n’Erika Bernia, na Noha i n’Arianna Guasch. També al nostre ex-alumne Toni Sánchez, que ens va emocionar i fer cantar amb la seua trompeta passant del jazz al despacito (Sempre has set un sol!), acompanyat d’en Miquel Mengual. Gràcies a na Nayara Martorell i na Maraba López per fer el reportatge fotogràfic; i a l’alumnat de PMAR II per la seua ajuda.

L’enhorabona als guanyadors del nostre concurs literari. Aquests premis, els podem donar gràcies a les llibreries Mediterrània, Vara de Rey, Carlin, i a l’editorial Mediterrània.

Perquè surti bé una setmana com aquesta cal la comprensió i complicitat de molta gent. Gràcies a l’equip directiu del centre que dóna tot el seu suport a aquest projecte i als professors que hi dediquen hores extres, especialment a en Vicent Sebastià, en Toni Guasch, na Laura Marí, n’Aleix Querol, n’Adrià Albert, en Joan Carles Coca, en Francesc Mahiques, en Samuel Vázquez, en Javier Elipe, na Conchi Iglesias i na Celia Álvarez. Gràcies també a n’Edgar Ribera i en Juan Carlos Elvira per la seua ajuda. I gràcies a en Llorenç, per la seua paciència! 

Finalment, gràcies a l’Ajuntament de Santa Eulària, a l’Institut d’Estudis Eivissencs, a El ramo de flores, a Can Rich, Can Maymó, Can Miquel Guasch, Sa Pagesa i Gatzara per la seua col·laboració. I al Periódico de Ibiza per fer-se ressò de les nostres activitats.

La festa del divendres es va tancar amb tota la comunitat educativa, de procedències molt diverses, unida, il·luminada amb somriures i rialles, cantant l’Anàrem a Sant Miquel. Tant de bo aquesta alegre unió de persones tan diverses es reflecteixi algun dia a l’hora de cuidar la nostra fràgil illa i tot el seu patrimoni.

Meritxell Rius
Professora de l’IES Xarc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada