diumenge, 8 de gener del 2012

El programa d'apadrinament

Com ja sabeu, cada any la comissió lingüística del centre posa en marxa el programa d'apadrinament de l'alumnat nouvingut. El programa es basa en la creació de parelles, un alumne nouvingut amb un alumne no-nouvingut (el padrí o padrina), que signen un contracte de relació amb uns compromisos concrets. L'alumne padrí es compromet a ajudar l'alumne apadrinat a integrar-se en el grup, a utilitzar amb ell la llengua catalana i a donar-li suport en les seves tasques. L'alumne nouvingut es compromet a acceptar l'ajuda que se li ofereix i a esforçar-se a utilitzar la llengua catalana i a integrar-se en el grup. Aquesta relació entre iguals, que la UNESCO reconeix com una de les pràctiques pedagògiques més eficients, permetrà a l'alumne nouvingut integrar-se al centre més ràpidament i més favorablement i a l'alumne padrí enriquir-se a través d'una experiència solidària.
El programa d'apadrinament pretén facilitar la incorporació de l'alumnat nouvingut al centre, tant lingüística com culturalment, i fomentar el coneixement, la comprensió i la tolerància entre alumnes amb diferents origens, llengües i cultures.
És important que no oblidem que encara que el centre proporcioni un alumne padrí/padrina a cada alumne nouvingut, l'acollida és una tasca de tota la comunitat educativa, especialment de tots els seus companys i professors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada